49 BOSTADSRÄTTER BYGGS CENTRALT I KUMLA: ”BLIR NOG VÄLDIGT FIN UTSIKT”

Precis intill det q-märkta vattentornet med utsikt över Djupadalsparken läggs grunden för 49 nya bostadsrätter åt HSB. Här ska Brf Djupadal resa sig, med OBK som totalentreprenör, i en partneringsamverkan. Rickard Ahlin är platschef på OBK och berättar mer om arbetet som startade före jul.

Halm täcker stora delar av byggarbetsplatsen. På andra ställen glöder kolbäddar. Det är arbetet med grundläggningen som pågår och det förbereds för gjutning vid Brf Djupadal.

– Under jul har vi haft halm och presenning på marken för att hålla tjälen borta, och vi eldar med kol där vi har haft inkörningen och tjälen gått ner lite. Men det är bra mark här. Eftersom det ligger högt upp över grundvattennivån är det ingen fukt i backen.

Med byggarbetsplatsen högt över grundvattennivån, i sluttningen över Kumla sjön, kommer det bli fin utsikt för de som flyttar in i de två bostadsrättshusen under hösten 2022.

– Snart ska vi gjuta källardelen där det kommer bli garage och förråd. När vi kommer upp ur källaren blir första plan i höjd med Södra Kungsvägen, och husen kommer så småningom att vara sju våningar höga plus källare. Det blir nog väldigt fin utsikt, särskilt för de som bor i topplägenheterna!

De två huskropparna kommer att bestå av 30 respektive 19 lägenheter. I slutet på februari börjar gjutningen och det sker i två etapper. Därefter ska ytterväggar upp och sedan valvet. Tack vare bra samarbeten och goda markförhållanden har arbetat flutit på bra trots kylan.

– Vi har flera projekt igång tillsammans med HSB och nära till beställaren. Det tycker jag är bra, det blir riktigt kul att jobba då. Det har gått bra här hittills och nu ska vi se till att få in rytmen så att allt fortsätter flyta på enligt plan. Det känns kul att börja ett nytt projekt igen!