68 NYA BOSTADSRÄTTER I STARTGROPEN

På Österplan i Örebro läggs nu grunden för det som i juni 2022 ska vara 68 nya bostadsrätter. Projektet är än så länge i startgropen och de första spadtagen togs så sent som i juni på beställning av HSB.

– Vi startade i marken strax innan semestern i år. Hittills har vi schaktat och gjutit hissgroparna. Det ska bli ett bostadsrättshus på tretton plan räknat från källarplan, så det blir ganska stort. Huset kommer att vara 38 meter högt och krantoppen har vi på 48 meter, berättar Mikael Norén som är platschef hos OBK.

Förutom 68 bostadsrätter kommer det även att finnas gemensamhetslokal och affärslokal i botten av byggnaden samt stora gemensamhetsterrasser för de boende i lägenheterna. Projektet är dock i ett tidigt stadie så först ska grunden läggas.

– Nästa steg är att armera och gjuta bottenplattan till byggnaden. Jag har fått in ca 72 ton armering så nu finns det att göra ett tag framöver, säger Mikael och skrattar. Det kommer att bli ungefär 840 kvadratmeter bottenplatta och den gjuter vi inom ett par veckor i två etapper.

Entreprenaden som ska pågå till juni 2022 är en totalentreprenad i partnering. Genom ett nära samarbete med underentreprenörer och beställaren HSB tror Mikael på ett bra slutresultat centralt i Örebro.

– Vi träffas kontinuerligt och beställaren är nöjd så här långt. Vi har byggt åt HSB tidigare och även haft samma kontaktperson så vi vet var vi har varandra, och det är bra. Nu kommer vi att köra på fram till julledigheten och efter det tror jag allt fortsatt kommer att flyta på hur bra som helst. Ni lär få anledning att återkomma när byggnaden och terrasserna börjar komma på plats!