Brf Djupadal ett år senare – snart läggs parketten: ”Har gått riktigt fort”

Ur kolbäddarna som brann vid Brf Djupadal för nästan exakt ett år sen har två huskroppar rest sig. Totalt rör det sig om 49 lägenheter och sammanlagt 14 våningar med utsikt över både centrala Kumla och Djupadalsparken.

 

Rickard Ahlin som är platschef vid projektet vittnar om en effektiv totalentreprenad i partnering med beställaren HSB såväl som med entreprenörerna på plats.

 

– Jag tycker att det går bra, det går riktigt bra, säger Rickard. Vi har nära till beställaren samtidigt som vi har hittat ett mönster som funkar för oss.

 

 

Gjöt ett valv i veckan

 

Mönstret som Rickard talar om går bland annat ut på att planera arbetet så att arbetslagen får jobba så ostört som möjligt, men också om att effektivisera stora moment så som gjutningen.

 

I maj var det första gårdsbjälklaget klart och i oktober gjöts hisstopparna.

 

– När vi gjöt lyckades vi slimma ner antalet gjutdagar från sju till fyra dagar på den större huskroppen och från fem till tre dagar på den mindre. Vi försökte maximera så mycket som möjligt och gjöt ett valv i veckan och ungefär 16 meter källarvägg om dagen, så det har gått riktigt fort.

 

 

Veckobrev till beställaren varannan vecka

 

Genom veckobrev som har skickats ut av Rickard har beställaren och andra intressenter fått följa arbetet vid Brf Djupadal. Från hur grunden vuxit fram och stommen kommit på plats till i dag när de första köken installeras.

 

Så snart fuktmätningarna i betongen är klara kan även parkett börja läggas och badrummen göras i ordning. Utvändigt är fasaden isolerad och redo för puts.

 

Så här långt ligger Brf Djupadal före sin tidsplan med besiktning planerad vecka 33.

 

– Det är fortfarande mycket jobb kvar och en hel del tillval i lägenheterna men det känns som att vi har rätt bra kontroll på det. Det är bra samarbete mellan mig och Johan Jansson som är arbetsledare, beställarna är jättebra och arbetet rullar på. Det känns bra!