Epirocs utbyggnation i Norra Bro slutbesiktad: ”En mer attraktiv arbetsplats”

Epiroc har utökat sin verksamhet i Norra Bro med nästan 13 000 kvadratmeter. Det innefattar allt från produktionsytor till kontor. Platschef Tobias Seffel från OBK och projektledare Anders Karlsson från Epiroc berättar mer och visar upp slutresultatet.

 

I två och ett halvt år har ett omfattande arbete pågått i Norra Bro. Nu är den tredje och sista etappen slutbesiktad vilket innebar att OBK kunde avetablera under vecka 32.

 

Från Epirocs sida har Anders Karlsson varit ansvarig projektledare för utbyggnationen.

 

– Målet för oss har varit att skapa större flexibilitet och fler möjligheter för vår produktion, att bygga permanenta kontorsplatser och som ett sidospår att skapa en mer attraktiv arbetsplats. Därför har exempelvis den här delen kommit till, säger Anders och sveper med handen mot den moderna foajén och matsalen i det nya kontorshuset.

 

Miljöbyggnad Silver

Förutom ett nytt kontorshus har även produktionslokaler, lager och en prototyphall byggts.

 

– Det är ganska stor bredd på det som har gjorts, säger Anders. Vi har också breddat projektet lite under resans gång. Vi har sett att här finns ju faktiskt ett behov att göra något, och då känns det fel att inte passa på nu när man gör allt fräscht i övrigt.

 

– Jag tänker exempelvis på värmesystemet på kontoret som har bytts ut. En del i projektet är också att allt vi har byggt nytt är enligt miljöbyggnad Silver.

 

”Får mycket mer besök”

Samtidigt som projektet i Norra Bro har pågått har Epiroc haft full drift i produktionen. För Karl Brugge som projektchef och Tobias Seffel som platschef har det inneburit extra mycket planering och en del moment under kvällstid.

 

– Det är alltid en utmaning att bygga om i pågående verksamhet men jag tycker det har gått bra, säger Tobias Seffel. Epiroc har gjort många bra val så det är hög standard på grejerna och jag tycker resultatet blev väldigt fint.

 

Anders Karlsson håller med.

 

– Ja absolut, vi är jättenöjda med resultatet och det har varit bra genomförande får man säga, i stort sett allt har skett enligt plan. Vi har ju haft en pandemi mitt i alltihopa också. Där har vi varit extremt försiktiga för att undvika smittspridning och gjort väldigt mycket anpassningar med kvällstid och helger. Det har ju funkat jättebra tycker jag.

 

– Nu har vi verkligen försökt skapa en mer attraktiv arbetsplats och har fått väldigt mycket positiva signaler internt. Dels från personal som jobbar här, dels från vår högsta ledning och andra funktioner som kommer hit. Vi får mycket mer besök hit från vår egen ledningspersonal som lägger sina möten här nu. Det känns jättekul!