Här får Hallsberg ny padelhall: ”Det närmar sig nu”

I Handelshuset i Hallsberg bygger OBK den nya padelanläggningen Monopolet. Här blir det fem dubbelbanor och en singelbana av WPT-klass med tillhörande loungeavdelning, butik och omklädningsrum.

 

Padelbanorna som är de första av sitt slag att levereras till Sverige anlände från Spanien under december. Nu har monteringen av banorna börjat, och dessförinnan har OBK förberett den tidigare lagerlokalen.

 

Lokalen har sanerats och målats. En truckgång har flyttats. Golvet har rätats upp med tolv centimeter och fläktrum, lounge, butik och omklädningsrum har byggts intill.

 

– Det blir väldigt bra! Omklädningsrummen får mikrobetong på väggarna och basturna är skeppade från Finland och anpassade på millimetern. Det är till och med så att man kan dutta på vatten eller doft med knappar på väggarna, berättar Patrik Karlsson på OBK.

 

WPT-banor från Spanien

Dubbelbanorna som har levererats till anläggningen är fyra meter breda och tio meter långa glaspartier, utan några stolpar mellan glasen, vilket ger fri insyn på banorna.

 

– Alltihop är WPT-banor och vi har plockat bort allt från taket som är under sex meter. Först ställer vi upp ramen och glasväggarna, sen på med mattan och efter det sprider vi ut 1,5 ton specialsand på varje bana, säger Patrik och fortsätter.

 

– Padelbanorna kom i december och nu håller vi på och sätter upp den tredje banan, så det börjar närma sig nu!

 

”Det bästa jag vet”

Patrik Karlsson som är servicesnickare på OBK har arbetat på företaget i över 5 år.

 

– Det är det bästa jag vet. Jag håller mest till runt Hallsberg, Kumla och Askersund och jag gillar variationen i jobbet. Ena dagen sätter man panel, andra dagen monterar man padelbanor. Variationen är det bästa, och att få träffa folk. Det är bra sammanhållning här.

 

Många av jobben som Patrik utför är åt HSB som är involverade även i det här projektet där Handelshuset i Hallsberg är beställare. För Patrik är det många bekanta ansikten.

 

– Vi har haft flera projekt här i Handelshuset och bland annat gjort både bilprovningen och andra lokaler tidigare. Det är HSB som förvaltar lokalerna så jag har tät kontakt med dem och vi är vana att arbeta ihop. Samarbetet fungerar riktigt bra och det är ett kul projekt!