HYRESGÄSTERNA HAR FLYTTAT IN I VILLA VÄSTER PARK: ”KRÄVTS NOGGRANN PLANERING”

På ett och helt halvt år har Villa Väster Park växt fram. En fem våningar hög fastighet i Örebro som rymmer såväl vård- och omsorgsboende som förskola. Samuel Oktay har varit platschef/projektledare vid projektet och visar oss runt vid den numera färdigställda fastigheten.

Byggnationen av Villa Väster Park började under sommaren 2019 med en tidsplan som sträckte sig över 18 månader. I slutet på november förra året, precis enligt plan, ägde slutbesiktningarna rum.

– Vi visste redan från början att det var en trimmad tidsplan och att projektet därför krävde en väldigt, väldigt noggrann och effektiv planering från vår sida. För att spara tid mot slutet hade vi stora slutbesiktningar istället för flera mindre, och där ville vi såklart få bra resultat direkt. Vi lade ner mycket tid innan besiktningarna på att få varje detalj helt perfekt.

Beställare av projektet är fastighetsförvaltaren Carlsson & Åqvist och OBK har varit totalentreprenör. Idag huserar Vardaga samt förskolan Dibber här, som båda fick flytta in i byggnaden den första december.

– I och med att vi lade ner så mycket tid innan besiktningarna så kunde de genomföras med knappt några anmärkningar alls. Det är mycket trevligare att komma till en besiktning där allt är helt färdigt och ser väldigt bra ut, så slutkunden blev väldigt, väldigt nöjd.

Varje våningsplan i Villa Väster Park är på totalt 1 300 kvadratmeter där förskolan och personalutrymmen till vård- och omsorgsboendet delar på bottenplan. De resterande fyra våningarna är identiska med varandra och rymmer totalt 80 lägenheter till vård- och omsorgsboendet Vardaga.

– Det var mycket koordinering, samarbete mellan lagen och detaljplanering men det blev ett väldigt bra resultat och alla har gjort ett kanonjobb. Tidsplanen ställde högre krav på oss tjänstemän men det var positivt eftersom vi klarade att hålla planen och i slutändan fick en väldigt nöjd kund!