Moderna kontorshuset – Kexfabriken tar form: ”Uppe i rätt höjd nu”

För knappt ett år sedan var det bara en parkeringsplats. Med stommen på plats kan du nu börja ana vad som väntar. På beställning av Örebroporten blir Kexfabriken 2 ett landmärke och toppmodernt kontorshus med SCB som hyresgäster.

 

Det är full fart på bygget intill Östra Bangatan i Örebro. Just idag är det ett 30-tal yrkesarbetare på plats vid Kexfabriken 2, och fler ska de bli.

 

– Det här är ett av de största projekten vi har i gång på OBK nu, om inte det allra största. Snart kommer även elektriker och rörmokare så vi kommer nog att vara upp till 40–50 yrkesarbetare här i sommar, berättar Philip Oktay som är biträdande platschef.

 

Snart växer fasaden fram

Västerut på fasaden har fönsterpartier redan börjat monteras och för stommen kvarstår i princip bara montage av trappor, innan allt fokus kan läggas på att få stommen tät.

 

– Vi är uppe i rätt höjd nu så det är inte långt kvar tills vi är helt färdiga med stommen. Planen är att få tätt så fort som möjligt så att vi kan börja invändigt också, det är det som är på tapeten just nu, säger Philip och fortsätter:

 

– Redan nästa vecka kommer fasadentreprenören exempelvis hit och startar med skiffern. Det rullar på snabbt, så då kommer vi även få se lite av fasaden börja växa fram.

 

”Ett häftigt projekt att vara med på”

Fasaden blir en av många detaljer som utmärker byggnaden. Med tre olika fasadmaterial och lutande väggpartier är det ett lika avancerat som iögonfallande projekt.

 

– Jag har sagt det till några, att jag har nog aldrig varit så nervös och stolt på samma gång, skrattar Philip. Nej men det är ett häftigt projekt och riktigt kul att få vara med på något sådant här.

 

”Året har gått supersnabbt”

Snart har ett år gått sedan projektet drog i gång. Snart har det också gått ett år för Philip som biträdande platschef och anställd på OBK.

 

Till sin hjälp på projektet har Philip fått ett starkt team runt sig.

 

– Året har gått supersnabbt, och jag tror mycket handlar om att man har kul och att arbetet flyter på. Det är bra kollegor och riktigt roligt att jobba med Henke som är platschef, jag lär mig väldigt mycket av honom och vi tar mycket tillsammans.

 

– Sen har vi Micke som praktiserar här och hjälper mig lite också, och Mikael Karlsson som är här som erfaren lagbas. De hjälper mig mycket på projektet, speciellt där ute, så det känns bra. Samarbetet funkar riktigt bra!