Nationella transportenheten får nya kontor i Örebro: ”Vi bygger det enligt säkerhetsklass 2”

Det gamla postkontoret får nya hyresgäster och nytt utseende. På beställning av Nyfosa bygger OBK det som inom en snar framtid kommer att vara Nationella transportenhetens (NTE) nya och säkerhetsklassade kontor.

I maj började om- och tillbyggnationen vid postkontorets tidigare lokaler. Väggar sågades ner och nya plattor gjöts.

– Det som vi sparar är egentligen själva skalet bortsett från några väggar, säger Mikael Karlsson, snickare på OBK och tar fram en ritning.

Här blir det bland annat kontor längs hela långsidan, ett öppet kontorslandskap i mitten, omklädningsrum, duschutrymmen och celler. Utanför byggs garage i två helt nya byggnader som kläs i tegel för att matcha den befintliga byggnaden.

– Vi bygger allt enligt säkerhetsklass 2, både huvudbyggnaden och garagen. Så vi ser till att det blir lager med gips, plywood och stålplåt i såväl väggar som tak överallt.

 

”Väger nog 100 kilo”

Snickare och underentreprenörer håller till i byggnadernas alla hörn och samarbetar inför besiktningen i slutet av oktober. Just idag fokuserar Mikael på att sätta in nya fönster med säkerhetsglas i huvudbyggnaden.

– En sådan här pjäs väger nog 100 kilo, säger Mikael och pekar på ett fönster. Vi sätter in den här typen av fönster överallt och det går bra att köra dem på pirror själv, men vid monteringen behöver jag faktiskt lite förstärkning för att lyfta dem.

Med lite hjälp vid fönsterlyften och ett fortsatt bra samarbete är Mikael dock säker på att tidsplanen kommer att hållas. Med jämna mellanrum är även de nyfikna hyresgästerna på plats för att kolla hur arbetet går och för att göra mindre extrabeställningar.

– Alla verkar nöjda och det flyter på bra, så nu ska vi se till att sy ihop allt innan slutbesiktning. Det är bara ner med kepsen och jobba så kommer det att bli bra det här!