Nu flyttar köparna in i BRF Djupadal: ”De är våra sista kontrollanter”

I centrala Kumla står 49 lägenheter redo för sina bostadsgäster. Med personliga tillval, väl tilltagna balkonger och utsikt över Djupadalsparken är det ett projekt med hög standard där de boende förhoppningsvis ska trivas länge.

 

Arbetet började i december 2020 med halm och kolbäddar på marken för att hålla tjälen borta. Nu blomstrar två nya bostadshus intill en grön gårdsyta som öppnar sig mot parken.

 

Förra veckan, under vecka 39, flyttade bostadsgästerna in i lägenheterna som varierar från två till fyra rum och kök och kommer att förvaltas av beställaren HSB.

 

– På många sätt har det varit ett väldigt trevligt projekt tycker jag, säger platschef Rickard Ahlin. Det är hög standard på HSB:s projekt och de ställer höga krav vilket också gör projekten extra kul att arbeta med. Jag har faktiskt haft rätt så kul på vägen!

 

”Petat in ett par smådetaljer”

I sina lägenheter har köparna fått göra både från- och tillval. Framför allt skiljer sig kulörerna, köken och badrummen från lägenhet till lägenhet men det har också funnits möjlighet att välja bort väggar för de som önskar mer öppna ytor.

 

I mitten på september ägde slutbesiktningen rum och Rickard Ahlin kan konstatera att både besiktningsmannen och beställaren verkar nöjda med resultatet.

 

– Jag känner mig också väldigt nöjd, men jag vet ju också att det är de som flyttar in som egentligen är de sista kontrollanterna, säger Rickard och fortsätter:

 

– Jag har väl kanske petat in ett par smådetaljer på slutet bara för att allt ska hålla högsta nivå, så förhoppningsvis kommer de boende också att bli väldigt nöjda när de flyttar in. Underentreprenörerna har varit med på samma bana så det har funkat riktigt bra!