Ny lagerhall i Kumla när Zymbios utökar: ”Vi knyter ihop byggnaderna”

Skogsplantor, glasögon och skor är några av de saker som lagerhålls och distribueras via Zymbios Logistics Contractor i Kumla. Nu utökar verksamheten. På beställning av Kumla Fastigheter bygger OBK hyresgästens nya lagerhall.

 

Totalentreprenaden började i maj och i januari 2023 är det klart. Nu pågår grundläggningen för fullt för det som blir en 2 500 kvadratmeter stor lagerhall i anslutning till Zymbios befintliga lokaler i Kumla.

 

– Vi kommer att köra på med grundläggningen fram till semestern och efter semestern kommer stommen, berättar platschef Tobias Seffel. Det blir ett lager, omklädningsrum och så knyter vi ihop allt med en sluss mellan byggnaderna.

 

Fundamenten på plats

I byggnaderna intill finns bland annat logistikspartnerns kontor och centrallagret för Svenska skogsplantor. Med det nya området schaktat, fundamenten på plats och en lastbrygga som börjar ta form är det tydligt var det nya lagret kommer att resas.

 

– Det blir en klassisk lagerhall så arbetet flyter på bra, sen kräver det såklart lite extra planering när vi arbetar intill och i verksamheter i full drift, men det har gått bra!

 

Kumla Fastigheter AB som är beställare av projektet är ett kommunalt fastighetsbolag med fokus på att förvalta och utveckla miljöer för näringslivet. Under 2017 byggde OBK Verkmästaren där beställaren har sitt kontor i dag.

 

– För mig personligen är det första gången jag arbetar tillsammans med Kumla Fastigheter men de har en duktig projektledare och samarbetet fungerar bra. Det kommer nog att gå snabbt efter semestern när stommen har kommit, som flest blir vi runt tjugo yrkesarbetare här som tar projektet i mål!