Nystartat projekt med Kumla Bostäder: ”Ett roligt projekt”

Förmannen 8 är namnet på det nya projekt som nu startar tillsammans med Kumla Bostäder. Projektet är en totalentreprenad i partnering. Här blir den rustika lokalen ett uppdaterat lager i två våningsplan med plats för allt.

De första snickarna från OBK anlände till Förmannen 8 i slutet på november för att förbereda inför ombyggnationen.

Spåren från tiden när byggnaden var ett aktivitetshus syns fortfarande genom basketlinjer på asfalten och skuggmörka väggar där skateboardramperna stått. Byggnaden har de senaste åren utgjort ett 900 m² stort lager.

Nu ska det uppdateras.

– Det är en supermaffig lokal och vi kommer att behålla mycket av det, även om mycket blir nytt också, berättar Johan Jansson, arbetsledare på OBK.

 

Nytt mellanbjälklag och plats för mer

Förmannen 8 blir både lager och verkstad. Här kommer det att finnas plats för Kumla Bostäders maskiner, deras jourlager med vitvaror, VVS-lager, fastighetsservice och ett snickeri. Det mest omfattande arbetet för OBK är det nya mellanbjälklaget som ska byggas.

– Övervåningen blir som ett enda stort, öppet lager. Där övervåningen slutar gjuter vi också en betongplatta så att kan de lyfta upp saker med truck genom en öppning.

När det nya mellanbjälklaget är på plats bygger OBK undervåningens väggar, men först ska nya betonggolv och en spolplatta gjutas.

– Där traktorerna ska in river vi bort all asfalt och gjuter ett nytt betonggolv, och här utanför blir det en ny spolplatta där de kan tvätta maskinerna. Vi börjar med betongjobben och sågar upp en golvränna, sågar nya avlopp och gräver ner en oljeavskiljare vid spolplattan.

 

”Blir bara bättre och bättre”

Förmannen 8 är inte det första projektet som OBK utför på beställning av Kumla Bostäder. Samma år som Johan började arbeta på företaget byggde OBK klart det kommunala fastighetsbolagets huvudkontor som bara ligger ett par hundra meter bort.

– Ja, jag började 2017 och trivs riktigt bra både på OBK och med projektet. Det är familjärt och blir bara bättre och bättre för varje år. Med ISO-certifiering har det också blivit ännu enklare att starta upp nya projekt som det här och få rätt stöd, säger Johan och fortsätter:

– Jag tycker det är ett roligt projekt! Det är kul med partneringjobb där vi får arbeta nära beställaren. Det är ett ansvar vi ska förvalta för att göra det så bra och effektivt som möjligt.