Nytt landmärke byggs i Örebro: ”Klart att Kexfabriken lockade”

På parkeringen där det toppmoderna kontorshuset kommer att stå om drygt två år berättar Philip Oktay om ett projekt som väckte hans intresse. Nu smygstartar arbetet med vad som förväntas bli ett nytt landmärke för Örebro.

Philip Oktay är ny på företaget. Efter flera år i branschen som arbetsledare tar han sig nu an Kexfabriken 2 som biträdande platschef tillsammans med platschef Henric Eklöw på OBK.

– Det känns spännande! Klart att projektet lockade väldigt mycket, det ska jag inte sticka under stolen med, men jag gillar också drivet på företaget och det är ett riktigt skönt gäng, säger Philip som sista maj gjorde sin första dag på OBK.
 
 

Statistiska Centralbyrån blir hyresgäst

Kexfabriken 2 blir ett kontorshus fördelat på två huskroppar och totalt 11 500 kvadratmeter. Här kommer bland andra SCB att husera på 7 900 kvadrat. Projektet som beställts av Örebroporten och ritats av White Arkitekter skiljer sig minst sagt från mängden.

– Det är ett relativt avancerat projekt och känns väldigt prestigefullt. Man kommer att se det tydligt när man åker förbi, inte minst från Östra Bangatan. Det blir något av ett landmärke för Örebro och det är alltid kul att vara med på sådana speciella byggen.
 
 

Drar igång efter semestern

När de framtida hyresgästerna till Kexfabriken 2 sitter på grönytan mellan de sammanlänkande huskropparna, kommer de att titta upp mot en fem våningar hög fasad klädd i skiffer med växtlighet på taken.

Det blir ett toppmodernt kontorshus med spännande arkitektur och välplanerade ytor.

Innan projektet startar på riktigt ska all fjärrkyla dras om. Det arbetet har börjat nu. Parallellt med förarbetet kommer även några av de befintliga byggnaderna att rivas, däribland lågdelen som tillhör EVRY-huset. Efter semestern börjar markarbetet för Kexfabriken 2.

– Kontorshuset ska vara färdigställt i juli 2023 för inflytt under hösten. Redan i november–december i år kommer vi att börja montera stommen så då kommer man att kunna se tydliga resultat på höjden. Det kommer att bli ett intressant projekt att följa!