OBK startar Västeråskontor – Punkt Galleria första officiella projekt

I hjärtat av Västerås ligger shoppinggallerian Punkt. Under en omfattande uppfräschning av den klassiska gallerian tar OBK plats med kontor på entréplan, som ett första steg att etablera företaget långsiktigt i Mälardalen.

 

– Tanken är att vi ska växa här och etablera oss på ett bra sätt så det känns superspännande, säger Abraham Oktay, nyanställd platschef i Västerås.

 

Abraham kom till OBK i början på 2022 efter att tidigare ha drivit eget bolag inom byggbranschen i flera års tid. Direkt fick han sätta tänderna i utredningen inför Västeråskontorets första officiella projekt.

 

– Vi hade en lång utredning innan vi startade här precis innan sommaren. Det är en gammal byggnad och det som utmärker den här typen av byggnationer är att man inte vet vad man får, mycket saknas på ritningarna. Därför bestämde vi oss tillsammans med beställaren för att tidigt plocka in underentreprenörerna i processen och utreda vad som kan och bör göras.

 

”Västerås som stad växer”

Just nu pågår arbetet för fullt med att förbereda en ny lokal för Coop som flyttar in i köpcentret. Därefter ska kundgatan fräschas upp med nya undertak och belysning samt att entréerna till gallerian ska byggas ut och om.

 

– Västerås som stad växer. Kollar vi på detaljplanen kommer den att växa neråt mot tågstationen. Med den utvecklingen i åtanke skapar vi en entré från den sidan också, så att det blir mer naturligt att komma in från det hållet och få ett bättre flöde i gallerian.

 

Vid entréerna kommer fasaderna och grunden att förlängas och hela fasadlivet att ges ett nytt, mer modernt uttryck med glasade ytor och öppen insyn.

 

Partneringprojekt tillsammans med Corem

Projektet utförs som en totalentreprenad i partnering tillsammans med beställaren Corem. Utöver grunduppdraget tillkommer även butiksanpassningar för vissa hyresgäster och Hemtex nya lokal är redan klar och invigd.

 

Uppfräschningen av gallerian kommer att pågå fram till årsskiftet nästa år och Abraham ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med hyresgästerna och beställaren.

 

– Vi hittar lösningar tillsammans och jobbar jättetajt med Corem och deras projektledare. Eftersom det är ett så gammalt hus som har fått påbyggnader genom åren dyker det upp nya utmaningar hela tiden och det är fantastiskt kul. Vi spånar på nästan allt tillsammans och går i princip ner på skruvnivå, det gör det till ett väldigt kul och spännande projekt!