Örebros bästa utsikt väntar inflytt: ”Något alldeles extra”

I nästan två år har en av stans högsta lyftkranar huserat här. Nu är BRF Österäng redo för sina bostadsgäster som får ett centralt läge i Örebro med HSB som fastighetsförvaltare.

 

Vecka 37 blir det full fart i trapphusen och hissarna när de boende flyttar in i ett av Örebros högsta flerfamiljshus. Det var under sommaren 2020 som arbetet med BRF Österäng startade och nu är alltså de 68 lägenheterna slutbesiktade och godkända.

 

– I det stora hela har det gått väldigt bra, säger arbetsledare Joakim Karlsson. Tanken var att lägenheterna skulle flyttas in i vecka 37 och så blir det ju nu, så vi har hållit vår tidsplan.

 

Både gemensamma och privata terrasser

Lägenheterna som varierar i storlek från 1–5 rum och kök kommer alla med balkong och personliga tillval. Under sommaren har beställaren HSB arrangerat husesyn för de kommande bostadsgästerna som har fått kontrollera sina färg- och kakelval och tagit del av utsikterna. Inte minst från de gemensamma terrasserna på våning 7 och 10.

 

– De verkar nöjda låter det som när vi pratar med vår beställare Mikael Cederborg. Det blir ju väldigt fina lägenheter med bra läge. Sen har vi etagelägenheten i toppen också med egen takterrass och utsikt i alla väderstreck. Den blir verkligen något alldeles extra.

 

Förnyat förtroende

Med BRF Österäng slutbesiktat och klart har OBK även fått förnyat förtroende när etapp 2 ska byggas alldeles intill. I höst börjar arbetet med BRF Österpark som kommer att vara ett liknande flerfamiljshus men med 94 lägenheter i stället fördelat på tio våningar.

 

Som det ser ut blir det även nästa projekt för arbetsledare Joakim Karlsson.

 

– Jag hoppas och tror det, det är rätt så trevliga projekt och HSB är en bra beställare. Nästa hus blir i princip likadant så målet är att använda ungefär samma grundritning. Det är fler lägenheter i nästa etapp så grundplattan blir lite längre men vi ska planera projektet så att vi kan använda oss av samma principer. Vi börjar om igen!