Österport växer vidare med 94 nya lägenheter: ”Nästan dubbelt så stort”

BRF Österpark tar plats intill Österäng. Nu bygger OBK 94 nya lägenheter som totalentreprenör i partnering med HSB och får alltså förnyat förtroende efter BRF Österäng. Den nya byggnationen blir nästan dubbelt så stor och är full i gång.

 

Solen skiner på färdigställda BRF Österäng bredvid byggarbetsplatsen. Det gör det lätt att föreställa sig resultatet av etapp två. Modern planlösning, tio våningar och balkonger till varje lägenhet är en del av visionen.

 

Det ska finnas något för alla, med lägenheter från ett till sex rum och kök samt gemensamma terrasser att tillbringa framtida varma sommardagar på.

 

”Alltid kul med nya projekt”

Projektet är just nu i uppstartsfasen, men visionen är tydlig och planerad för ett lyckat resultat. Arbetet började strax innan jul med spontning och efter nyår har det satts stag i bergen för att förankra sponten ytterligare. Nu börjar schaktarbetet inför att grundplattan på 1 300 kvadrat ska komma på plats.

 

– Det är alltid kul med nya projekt. Man har en tydlig bild om hur man vill ha det och det är min uppgift att se till att arbetet rullar på som det ska, säger platschef Rickard Ahlin.

 

Österpark kommer innefatta liknande moment som vid etapp ett fast i större omfattning. Erfarenheter från BFR Österäng tas därför fördelaktigt med i planeringen.

 

– Alla projekt har dock sina utmaningar och det här blir ju nästan dubbelt så stort som Österäng, poängterar Rickard. Förberedelserna blir A och O för att ligga i fas. Till sommaren ligger siktet på att Österpark ska vara uppe ur marken.

 

Tät dialog och korta beslutsvägar med HSB

Precis som vid Österäng är HSB återigen beställare av projektet. Anders Byrger, projektledare på HSB, är ofta på plats och redo för att diskutera små som stora frågor. HSB finns nära till hands och med korta beslutsvägar blir arbetet tillsammans effektivt.

 

– Det är en totalentreprenad i partnering och vi har ett jättebra samarbete, det är väldigt enkelt att jobba med HSB, säger Rickard.

 

Österport kommer tillsammans med OBK bli ett levande kvarter. Med närhet till restauranger, caféer och naturområden i staden blir det förhoppningsvis ett attraktivt bostadsområde i Örebro. BRF Österpark planeras stå redo för inflytt hösten 2024.