Så går arbetet i Kexfabriken: ”Många unika detaljer”

Lutande skifferfasad. Uthängande konferensrum. Nakna takbjälkar i limträ. Detalj för detalj växer Örebros modernaste kontorshus fram. Nu pågår arbetet för fullt invändigt och i vinter river OBK de sista byggställningarna. Kexfabriken 2 närmar sig mållinjen.

 

– Vi ligger bra till tidsmässigt, säger Philip Oktay, biträdande platschef vid projektet.

 

När SCB och de andra hyresgästerna flyttar in i sommar kommer Kexfabriken att vara något alldeles extra med grönskande takytor, damm, panoramafönster och klimatsmarta kontor.

 

Invändigt samverkar just nu ett 60-tal yrkesarbetare med allt från installationer av rör, ventilation och styrsystem till innerväggar, målning och mattläggning. Arbetet sker metodiskt uppifrån och ner med olika faser på varje våning.

 

På några av våningarna är ytskikt och undertak redan på plats.

 

”Full fart och det är kul!”

Nästa iögonfallande detalj för förbipasserande blir de många solskydden som snart kommer att monteras på Kexfabrikens fasad. Ett relativt stort moment vid projektet.

 

– Totalt är det 424 solskydd i aluminium som vi ska börja montera nu, och de kommer att vara lite cortenliknande och hänga ut cirka två meter från fasaden. Det blir nog snyggt! Hela bygget är ju fullt med unika detaljer vilket gör projektet väldigt kul att arbeta med.

 

Efter årsskiftet är planen att färdigställa fasaden och fortsätta invändigt för att parallellt börja med totalrenoveringen av det lägre huset intill, hus 2. Ett positivt samarbete med beställaren och underentreprenörer gör att projektet ser ut att fortsätta i samma anda.

 

– Vi har nästan daglig kontakt med Örebroporten och alla har varit fokuserade på rätt saker och moment. Vi har våra yrkesarbetare att tacka för att vi håller tidplanen så bra. Det är fortfarande mycket att göra och full fart, men det är kul! Som biträdande platschef har jag också bra stöttning av platschef Henric Eklöw och lagbas Mikael Karlsson.