SNART FÄRDIGA MED KV SJUKHUSET 1

Mycket har hunnit hända på Askersunds nya vård- och omsorgsboende sedan vi sist besökte dem. Parkett har börjat läggas, kök har börjat monteras och snart är alla tre hus också färdigmurade. Idag träffar vi återigen platschefen Rickard Ahlin som ska uppdatera oss med mer information om byggets status.

Drygt 60 yrkesarbetare är idag på plats och färdigställer olika delar av hus A, B och C. I april 2020 väntar slutbesiktningen och trots att det hänt mycket på kort tid, återstår en hel del arbete kvar. Efter årsskiftet beräknas däremot hus A vara helt färdigt. Således återstår fyra månader därefter för att slutföra hus B och C.

– Mycket händer här på bygget och så kommer det att se ut tills vi är i mål. Snart är alla ytor färdigmålade, VANAB har påbörjat markarbetet, innergårdarna börjar bli klara… Det är fullt ös! Många månader har gått men det har också skett extremt mycket. Idag håller vi på att sätta upp glaspartier inomhus men också att installera badrum och de öppna köken. Vi har beställt kök från både Marbodal och Tantum. Just de delarna är ju verkligen speciella. Det är ju roligt att få se allting komma på plats. Det blir verkligen färgglatt, som vi förstår att de inneboende kommer att uppskatta, berättar Rickard.

Hans förväntningar inför slutspurten är att allting rullar på i samma takt som det gjort fram till nu. Rickard förklarar att allt handlar om att hålla rätt kvalitet. Det är nu alla detaljer och finishen är i fokus. Även samordningen mellan alla underentreprenörer har varit viktig att hålla i schakt.

– Allting har ju hittills fungerat väldigt, väldigt bra. Samarbetet mellan alla underentreprenörer har skett på ett smidigt sätt. Det är en bra stämning på bygget och det tycker jag är kul. Det är en lätt stämning mellan alla, säger han.

Hur känns det att ni snart är klara?
– Som platschef följer jag min ambition till att allting ska vara bra och fint gjort när det är dags för slutbesiktningen. Några förbesiktningar har redan utförts på tak och andra delar och de har alla givit goda resultat. Jag och Philip Axelsson, som arbetsledare, är vakna och ser till så att allting följs till punkt och pricka. Vi ser fram emot ett fantastiskt slutresultat.