Vård- och omsorgsboendet snart redo för inflytt i Kumla: ”De ska känna sig som hemma”

Slutbesiktningar äger rum och de sista detaljerna färdigställs. Kungsparken står sedan redo för inflytt. Ett vård- och omsorgsboende på 11 700 kvadratmeter i Kumla med 126 lägenheter. Ljusa miljöer och personliga detaljer gör att Kungsparken sticker ut från traditionella vårdboenden.

 

Målbilden har varit ett vård- och omsorgsboende som ska kännas som hemma för de som flyttar in. Resultatet är ett boende med ljusa, fräscha och öppna sociala ytor. Personliga, trivsamma lägenheter och välplanerade mötesplatser utomhus. Varje person ska känna att de har sin egen lägenhet, men att de enkelt kan få kontakt med andra människor.

 

”Kul att få vara med på ett sådant här projekt”

Mycket har hänt sedan vi besökte projektet senast. Roman Demczur berättar om hur givande arbetet med Kungsparken varit. Det är ett projekt som kommer betyda mycket för människorna som ska kalla det för sina hem. Beställaren Länsgården har moderna vårdboenden med hemmakänsla som grundtanke i alla sina projekt.

 

– Det är kul att Länsgården tänker så. Att de vill skapa en bra miljö för de som ska bo där, så långt ifrån den typiska sjukhuskänslan som möjligt. De ska känna sig som hemma, säger Roman.

 

Samarbetet med Länsgården har hela tiden präglats av öppen dialog, berättar Roman. Han har haft bra kontakt med Länsgårdens projektledare och snabba lösningar har underlättat arbetet. Inför byggmötena varje månad har agendorna nästan varit tomma.

 

– Protokollet på byggmötena har i princip varit rent för att vi tagit upp frågor direkt och löst dem i stunden. Det är kul att vi kan arbeta så nära, Länsgården är väldigt bra att ha att göra med!

 

OBK fortsätter med etapp två

På plats har samarbetet också fungerat bra. Både med OBK:s organisation och alla inblandande underentreprenörer, berättar Roman.

 

– Jag är väldigt nöjd med samarbetet och med alla människor som varit med här. Jag vill tacka dem för deras engagemang. Det är kul att bygga med folk som vill samarbeta!

 

Med Kungsparken snart färdigställt ska etapp två påbörjas innan sommaren. Det kommer att bli en av Sveriges största vårdcentraler och tandläkarmottagningar på 6 000 kvadratmeter. Arbetet inleds med rivning och sedan startar ett omfattande markarbete intill Kungsparken. Länsgården är återigen beställare av projektet och OBK bygger vidare som totalentreprenör.