BYGGET HAR FÅTT TAK!

Förra gången vi besökte bygget var stommen under konstruktion, idag hade man färdigställt både tak och väggar på utbyggnationen av SLPs lager och kontorslokaler. Lagerbyggnaden, som ska tas i bruk vid årsskiftet, har verkligen börjat ta form.

Vad har hänt sedan sist vi sågs?

– Vi har kommit en bra bit på vägen och är snart i mål med första etappen som besiktas den 10 januari. Vi har gjort klart tak och ytterväggar på lagret, golvet håller på att gjutas (blir klart tisdag nästa vecka), vi håller på med innerväggar på båda plan 1 och plan 2 och nästa vecka börjar vi med den nya entrén.

Man jobbar ofta med pressade tidsplaner i byggbranschen, hur ser det ut här?

– Ja, just nu flyter allt på och vi tar stora steg varje dag. Det är en hel del moment kvar, men i dagsläget känns det som vi kommer att vara klara till besiktningen.

SLP har sina befintliga kontor precis vägg i vägg mer ert bygge. Hur fungerar det?

– Jag tycker att samarbetet med den pågående verksamheten går väldigt bra. Vi har en bra dialog där vi hjälps åt för att minimera allt stök kring deras verksamhet och jag upplever att vi gör vad vi kan från båda håll för att det ska fungera. För vår del innebär det en del jobb på kvällar och helger när vi gör jobb i deras lokaler, och för deras del så handlar det om att man måste ha en förståelse för att det ibland springer lite folk i lokalerna, samt att det låter en del ibland. I ett sånt här projekt blir det samarbetet otroligt viktigt för att få en nöjd slutkund. Säger Joel Ringnander, arbetsledare på bygget.


Fakta

Kontraktssumma: 45 miljoner

Ort: Kumla

Beställare: Kumla Fastigheter AB

Entreprenadform: Totalentreprenad

Byggtid:  Maj-16 till Mars -17