SAMUEL OM FÖRSTA ÅRET PÅ OBK

Byggnationerna på Stora Mellösa skola går bra, trots att projektet inledningsvis präglats av diverse oväntade överraskningar.

Vid förra besöket var det fullt fokus på mark- och gjutningsarbete och man hade ännu inte påträffat de fuktskador som gömde sig under de befintliga golven inne i matsalen.

– När vi började riva befintligt golv inne i matsalen upptäckte vi att det var fuktskador, vilket ledde till ett omfattande renoveringsarbete av betonggolvet under ytskiktet, berättar Samuel Oktay, Platschef på OBK Sverige.

Etapp 1 skulle från början inte vara större än 16 MSEK. Men landade tillslut på dryga 18 MSEK.

– Det var ett mottagningskök som skulle byggas om till storkök med tillhörande personalutrymmen. Inget märkvärdigt alls, men efter fuktskador och andra små överraskningar så vart det ett ganska komplext projekt. Detta kom som en överraskning för oss och alla andra underentreprenörer, och de ska verkligen ha en eloge för att vi tillsammans lyckades bli klara i tid till slutbesiktningen.

Hur gick slutbesiktningen?

– Den gick bra, vi fick besked i torsdags om att allt är godkänt.

Nu är ni alltså klara med etapp 1. Men ni ska vara kvar här på skolan i nästan två år till, vad blir nästa steg?

– Vi är redan igång i hus C. Där ska alla ytskikt renoveras, vilket kommer att pågå fram till sommaren. Parallellt med detta hoppas vi kunna komma igång med hus F, som är en nybyggnation av en förskola på två plan.

 

Du har jobbat på OBK i drygt ett år nu, hur känns det?

– Det kunde inte ha varit bättre. Alla kollegor är supertrevliga och drar åt samma håll. Sen tycker jag att ledningen gör ett bra jobb med att hålla ihop gruppen, trots att vi expanderar i den takt vi gör.

Det går rykten om att en överraskning väntar personalen den 15 juni?

– Ja det är sådant som gör att man trivs på en arbetsplats, avslutar Samuel och ler brett.