STÄLLNINGEN NEDTAGEN I STRÄNGNÄS

Det är inte första gången vi besöker OBK i Strängnäs, och förmodligen inte sista heller. Bygget, som påbörjades i oktober 2017, är ett av byggbolagets största just nu pågående projekt.

Från början skulle bygget stå klart i januari 2019, men eftersom projektet gått så pass bra har man tillsammans med beställaren valt att korta ned byggtiden.

– Tack vare att alla gjort ett så bra jobb har vi kunnat kapa en månad av byggtiden. Detta är ju såklart ett enormt bra betyg för oss som totalentreprenör, men även för alla UE på bygget, säger Mikael Karlsson, Lagbas på OBK.

Hur upplever du att det är att ligga ute på jobb?

– Det är tufft när man har familj hemma och två barn som båda håller på med idrott. Bara grabben har sex stycken hockeyträningar i veckan, så det krävs en del planering. Men annars trivs jag bra med att ligga ute, speciellt här då vi alla kommer bra överens och det blir nästan som en liten extrafamilj när vi bor tillsammans på det här sättet.

Ställningen togs ned en vecka före semestern, ser man det som någon slags milstolpe i projektet?

– Ja det betyder ju att vi i stort sett är klara utvändigt så när som på balkongräcken och allt markjobb såklart. Man ser även på antalet människor och UE att det börjar minska, vilket betyder att vi närmar oss slutfasen av bygget.

Nästa vecka kommer köken som ska monteras på bottenplan, och innan dess måste både målare och mattläggare vara klara.

– Jag har satt lite press på de yrkesgrupperna så att vi kan lyfta in och montera köken direkt och det ser inte ut att bli några problem. Alla UE gör ett fanatiskt jobb och är duktiga på att samarbeta, vilket också gör att vi har en god stämning på bygget och det är kul att åka hit, avslutar Mikael.