NYTT PROJEKT I MELLÖSA

Skolan i Stora Mellösa har anor ifrån tidigt 1900-tal och står nu inför en omfattande renovering. Futurum Fastigheter, som äger fastigheten, har anlitat OBK som totalentreprenör när byggnaderna skall renoveras och byggas om. Vi träffar Samuel Oktay och hans kollegor Anders Asplund och Niklas Ryden, som precis påbörjat betongarbetet på etapp 1.

– Vi har varit här sedan vecka 44, där arbetet mest bestått av rivning och markarbeten. Just nu håller vi på med plattan för köksbyggnationen, som ska stå klar den 20 april 2018. Efter det ska vi påbörja etapp 2, som är renovering av hus C. Det kommer vi arbeta med fram till sommaren, säger Samuel.

Totalt innefattar projekt om- och tillbyggnation av hela skolan, där man ska byta samtliga ytskikt samt bygga en ny kombinerad förskola/skola med 6 stycken klassrum.

– Det är ett relativt stort jobb. Vi kommer att vara här i ungefär 2,5 år. Men i dagsläget är vi bara två stycken ifrån OBK, tillsammans med 3-4 stycken underentreprenörer, förklarar Samuel.

Du anställdes i mars tidigare i år, hur känns det att jobba på OBK?

– Jag trivs jättebra, och har verkligen kommit in i gänget. Det känns som om vi vore en stor familj. Företaget har en bra transparens och de anställda prioriteras verkligen, oavsett om du jobbar som snickare eller tjänsteman. Jag tror att alla känner av den fina stämningen i gruppen, avslutar Samuel.