TUNGT PRECISIONSARBETE PÅ BRF VINGEN

På beställning av HSB Produktion Mälardalen uppför OBK 51 stycken lägenheter fördelade på 6 plan. Bostadshuset byggs på södra Ladugårdsängen, som är Örebros mest expansiva område för tillfället.

I mars 2017 påbörjades markarbetet inför den omfattande gjutning av byggnadens källare och grund, det gick skytteltrafik med 8 lastbilar för att forsla bort alla massor. Efter det följde pålning och i mitten av april kunde plattan gjutas. Idag syns varken källare eller platta, och det har hänt en hel del sedan förra inslaget ifrån BRF Vingen.

– Vi har gjutit upp stommen och har påbörjat arbeten med utfackningsväggar och takstolar, berättar Karl Brugge, Platschef på OBK.

Vad är det mest fokus på idag?  

– Nu när stommen är uppe monterar vi betongtrapporna. Det är en stålspindel med betongsteg som vi firar ner i trapphusen med kranen. Det är ett riktigt precisionsarbete med tunga element. I övrigt så är det fullt fokus på att få tätt hus. Tak, utfackningsväggar och fönster.

Man är totalt 20 man på bygget, där halva styrkan är ifrån OBK och resterande arbetar som underentreprenörer. Inflyttningen skall enligt tidsplan ske i mars 2019, och förutom att den kalla och snörika vintern spökat lite så flyter bygget på bra.

– Vi tappade någon vecka på stomresningen på grund av vädret. Men nu känns det som att våren äntligen är på gång och då kommer alla moment gå lättare, konstaterar Karl.