BRF VINGEN GÅR IN I SLUTFASEN

Lägenhetskomplexet BRF Vingen på södra Ladugårdsängen börjar ta form. Bygget har gått in i slutfasen och man har sedan några månader tillbaka haft ”tätt hus” – som är en milstolpe i byggprocessen.

Förra gången det rapporterades från byggprojektet var det fullt fokus på att montera betongtrapporna. Vilket enligt Karl Brugge, Platschef på OBK, gick bra.

– Det var ett riktigt precisionsjobb med tanke på trappornas storlek och tyngd. Men allt gick bra och vi har även fått tätt hus sedan sist, säger Karl.

Vad sysselsätter du snickarna med för dagen?

– Idag är det full aktivitet på bygget. Utvändigt jobbar vi på med fasaderna som består av både puts och lärkpanel. Putsarna färgar den sista gaveln idag, sedan kommer vi efteråt med panelspikning runt varje fönster samt på balkongerna. Vi har även påbörjat markarbeten på gårdsbjälklaget, och idag gjuter vi fundament för en pergola samt isolerar bjälklaget, säger Karl medans vi går in på bottenplanet av byggnaden.

– Invändigt jobbar vi på i samtliga trapphus. I det första trapphuset monterar vi kök och övriga snickerier. I det mittersta trapphuset pågår målning, plattsättning och parkettläggning. I sista trapphuset är det fortfarande gipsningsarbeten, fortsätter Karl.

OBK har idag ungefär 10 egna snickare på plats, men totalt är man över 30 man som jobbar på bygget dagligen. Karls dagar är således bråda, när han ska se till att vara tillgänglig för alla på bygget, samtidigt som telefonen ringer om vartannat.

– Det är viktigt att finnas tillgänglig för alla samtidigt som man måste behålla fokus på helheten. Framöver är det fullt fokus på att färdigställa alla lägenheter och se till så att dom håller den höga klass som vår beställare HSB kräver.