OBK bygger om såganläggning till Setra Trävaror i Skinnskatteberg: ”Samtliga på plats är jättebra!”

Setra Trävaror AB har Investerat i en ny såglinje i Skinnskatteberg. Med produktionen fortsatt i gång har OBK varit på plats sedan maj för att ro projektet i hamn. Arbetet går enligt plan och i februari påbörjas etapp 2 i råsorteringen, som är en del av såglinjen.

 

Projektets slutmål är att Setra Skinnskatteberg ska ha funktionella lokaler för den nya såglinjen. Något som kommer innebära en effektivare produktion för företaget. I maj inleddes bygget med omfattande rivning i såghallen och grundläggningen för nya råsorteringen.

 

– Vi har rivit ut hela golvet i den befintliga såghallen, lagt nytt lim- och KL-trä och rest nya väggar. Det har varit väldigt tung rivning i projektet, berättar Michael Blom, arbetsledare på bygget.

 

”Vecka 43 kommer sågen”

 

I början var det extra viktigt att arbetet rullade på enligt plan, för vecka 43 skulle den nya sågen anlända till bygget.

 

– Bland det första vi gjorde var att gjuta fundamentet som sågen står på. Det viktiga var att vi körde på hela tiden! Allt skulle vara klart så att sågen kunde komma på plats, berättar Michael och fortsätter:

 

– Vi har sedan ägnat oss åt grundläggning, schaktning, armering och gjutning i det som blir den nya råsorteringen samt konstruktions- och renoveringsarbeten i den befintliga såghallen.

 

Det har funnits utmanande delar i projektet, däribland att Setra Trävaror AB:s produktion fortlöpt under byggets gång. Det har krävt anpassning för båda parter.

 

– Det har absolut varit utmanande, men vi har ett väldigt bra samarbete med Setra. Vi båda vill att projektet ska röra sig framåt och samtliga på plats är jättebra. Vi pratar dagligen och stämmer av projektet, berättar Michael.

 

Arbetet går enligt plan: ”Det här är ett jätteroligt projekt”

 

Nu närmar sig sista etappen för bygget, etapp 2, på den nya råsorteringen. Det börjar med ett rivningsarbete och kommer sedan innefatta återställning och anpassningar efter Setras maskinmontage.

 

– Det här är ett jätteroligt projekt och jag tycker om industriprojekt. Vi har väldigt bra folk här, vilket är A och O. Det vill jag verkligen lyfta, säger Michael.