EN SNICKARES VARDAG

Inte mycket till bygge kanske, men såhär ser det ofta ut på mina arbetsplatser, säger Patrik, när vi kliver ur hissen, högst upp i en lägenhetsfastighet på Slottsgatan i Örebro. Patrik Karlsson är en av OBK:s servicesnickare. OBK är alltså inte bara på större jobb, utan har en grupp som åker runt på mindre servicejobb, som detta. Vad innebär det att vara servicesnickare?

– Vi har mera direktkontakt med slutkunden. Allt behöver inte gå via kontoret utan vi är mera självgående. Detta medför såklart ett större ansvar för oss snickare, vilket jag tycker är kul, säger Patrik.

Hur länge brukar du vara kvar på ett och samma ställe?

– Det varierar, ibland är jag på fem olika arbetsplatser under en vecka. Men oftast handlar det om två, kanske tre ställen, konstaterar Patrik, innan en granne i huset kommer och avbryter oss.

– Det är detta som jag gillar med min roll på servicesidan. Man får konstant träffa och prata med nya människor. Jag skulle inte vilja gå på ett och samma bygge i flera månader.

Du har jobbat på OBK i snart ett år, hur har du kommit in i gruppen?

– Med tanke på att jag oftast jobbar ensam och inte är på byggen, så träffar jag inte de andra anställda så ofta. Men anledningen till att jag började jobba här var att jag hört mycket bra om företaget, vilket jag fått bekräftat nu. Det är ett härligt gäng, Säger Patrik.

Vad blir nästa projekt för dig?

– Göra klart detta, sedan bär det av mot Sköllersta för att montera ett tak och bygga ut Klipphallens lastkaj. Efter det ska jag till Ericsson i Kumla och börja montera ned deras paviljonger, avslutar Patrik.