FELIX STORTRIVS PÅ OBK

OBK Sverige fortsätter expandera och i takt med att man tar mer mark inom byggbranschen så är behovet att nya snickare stort. En som varit med och bidragit till företagets framfart är Felix Zetterberg, 21 år.

Felix är bosatt i Lindesberg igen, efter sejourer i både Falun och Malmö.

– Jag gick först bygg i Lindesberg i ett år, innan jag bytte till sam/idrott med hockeyinriktning i Malmö. Men efter studenten bestämde jag mig för att inte satsa på hockeyn utan istället börja arbeta som snickare, säger Felix.

Du hamnade på OBK, hur är det?

– Jag trivs kanonbra! Det är en grymt bra stämning på företaget och det känns som man kan prata öppet med alla, jag har verkligen kommit in bra i gruppen. En stor anledning till den goda stämningen tror jag är att allt i grund och botten är så bra uppstyrt, så vi snickare kan fokusera på och ges möjlighet att utföra vårt jobb på ett bra sätt.

Idag monterar Felix och hans kollegor aluminiumlister runt fönstren på byggnadens framsida. När det är klart ska de gå in och börja sätta beslag som innertaket ska hängas på.

Det är full aktivitet på bygget idag, trots att man hade en trevlig sommarfest för alla yrkesgrupper igår. Detta är något som OBK´s platschef Henric Eklöv menar höjer moralen på projektet.

– Vi brukar köra lite sånt här på våra byggen. Det är en kul grej för alla som ligger ute hela veckorna, och även om det var många trötta miner i morse så har vi igen detta i längden, menar Henric, som i övrigt är mycket nöjd med projektets framfart:

 – Vi ligger jättebra till och alla underentreprenörer ska verkligen ha en stor eloge för hur bygget sköts.