JONNY HAR KOLL PÅ VERKMÄSTAREN

Förra gången vi var på Verkmästaren i Kumla så armerade man för att gjuta grunden. Idag är bygget i en helt annan fas och efter semestern står slutbesiktningen för dörren, detta är dock inget som oroar Jonny Gredenhag, ansvarig snickare på bygget.

– Slutbesiktningen ligger i september och Kumla Bostäder ska ha tillträde 1a oktober. Men vi ligger bra till och är helt enligt tidsplan. Jag är faktiskt ensam snickare här nu, och kommer förmodligen vara själv resten av byggtiden.

Jonny var den som anställdes allra först vid uppstarten av OBK Sverige AB år 2015. Då var man två anställda och idag är man 55 stycken. Hur är det då att jobba på ett företag som expanderat i den utsträckningen?

– Det har varit en otrolig utveckling på företaget, vilket är jättekul att få vara en del av. Men trots att vi växt i den här farten så har man inte glömt bort oss anställda, säger Jonny

I år firar Jonny 30 år som snickare, och har under sin karriär hunnit arbeta på fyra olika företag. Vad är det som skiljer OBK ifrån andra arbetsgivare?

– Det är bra gubbar och bra arbetsledning. Vi har kul tillsammans och det är en skön mentalitet i företaget, alla känns som en enda stor familj. Det arrangeras mycket aktiviteter utanför arbetet. Detta tror jag är en avgörande faktor för den goda gemenskapen, säger Jonny

Det är full fart på byggbranschen i Sverige och det rycks i snickare de olika byggbolagen emellan. Hur upplever du detta?

– Ja det stämmer, men jag tror jag talar för alla på firman när jag säger att vi har det så pass bra här så att byta firma finns inte på världskartan, inte för mig i alla fall. Här vill jag stanna, bara hoppas att man håller så länge som möjligt rent fysiskt, konstaterar Jonny.

Verkmästaren då. Vad ligger i ropet just nu och vad är nästa steg för dig?

– Jag håller på att montera lister. Sen är det bara inredning kvar, så som dörrar och dörrfoder med mera. Nästa steg blir att sätta kök på övervåningen och montera skåp och sånt i omklädningsrummet, säger Jonny och fortsätter:

– Det är speciellt kul att få vara på ett bygge som detta när man får vara med ifrån första gjutningen till sista städningen innan besiktning. Sen är det en stor fördel för mig som bor i Kumla att kunna ta cykeln till jobbet, skrattar Jonny.

Projektet Verkmästaren lider alltså mot sitt slut, precis som denna intervju. Men först en kort inblick i Jonnys liv utanför byggstängslet. Hur spenderas fritiden?

– Det blir mycket sport, mestadels Fotboll, Hockey och Speedway men också en del annat. Renovering av huset och självklart att umgås med familjen. Min äldsta son spelar Fotboll, så det spenderas några timmar i veckan på det, säger Jonny och börjar plocka fram material för att sätta upp skåp i ett förråd.