NY IDROTTSANLÄGGNING VID ROSTASKOLAN

Mikael Wester, platschef på OBK, befinner sig vid Rostaskolan i Örebro och uppdaterar oss om projektet med den nya idrottssalen. Det är Futurum Fastigheter som står som beställare och mellan årsskiftet 2020–2021 beräknas byggnaden vara färdigställd.

Just nu håller arbetslaget på att förbereda inför gjutningen av den 3600m2 stora bottenplattan. Marken sanerades veckorna innan semestern och nu har även pålningsarbetet precis slutförts.

Hur känns det att vara tillbaka efter semestern Mikael?
– Det känns fantastiskt. Batterierna är laddade och nu är jag helt klart redo att omfamna det här spännande projektet!

Kan du ge oss mer detaljer om bygget?
– Vi påbörjade arbetet innan sommaren och vi ligger bra till. Just nu håller vi på att förbereda för att gjuta de första fundamenten innan vi går igång med arbetet för bottenplattan som kommer gjutas under hösten.

Bygget kommer alltså att bli en ny idrottshall som ämnas att användas av eleverna på Rostaskolan i Örebro samt som föreningsaktivitet på kvällar och helger. Deras tidigare idrottshall håller inte längre måttet och kommer därför behöva rivas. Den nya hallen som OBK bygger kommer bestå av två fullstora idrottsplaner, läktare och omklädningsrum.

Hur har arbetet sett ut hittills?
– Pålningsarbetet gick väldigt bra, vilket gör att vi följer tidsplanen. Denna vecka har vi varit fyra man från OBK på plats, inklusive mig och Johan som är arbetsledare. Under nästa vecka, när gjutningen påbörjas, kommer vi utöka styrkan med tre man till. Det känns tryggt och jag har absolut goda förväntningar. Det som blir viktigt att tänka på är ju att alla barnen kommer tillbaka snart och därmed måste säkerheten runt arbetsplatsen vara tipptopp. Men vi ska se till så att allting rullar på i rätt fart ändå, avslutar Mikael.