NY INGENJÖR DRIVER NYTT PROJEKT

Samuel Oktay, 25 år är OBK´s senaste nyförvärv och därmed yngst bland tjänstemännen. Samuel är utbildad byggnadsingenjör vid Örebro Universitet och har efter sin treåriga utbildning jobbat i byggbranschen som entreprenadingenjör.

– När OBK visade sitt intresse så tvekade jag inte en sekund, de verkade ha något speciellt i sin sammanhållning och ett gott rykte. Jag sa upp mig direkt och började här. Säger Samuel. 

Att byta arbetsgivare kan vara ett svårt beslut för många, hur känns det såhär i efterhand?

– Det var världens bästa val! Jag stormtrivs och det känns verkligen som att man passar in i gänget. Alla är i samma ålder, vilket är kul då man delar mycket intressen och kan bygga bra relationer med sina kollegor.

Vid tidigare intervjuer med nyanställda så har stämningen på OBK ofta nämnts. Hur upplever du just stämningen på företaget?

– Extremt god. Alla är positiva, glada och ärliga så att vi kan ha högt till tak. Alla ställer upp för varandra och drar åt samma håll. Kort beskrivet så är det en ambitiös, familjär och driven anda på företaget där alla är prioriterade.

Du kommer in i OBK och blir tilldelad deras största bostadsbygge hittills, berätta lite om BRF Vingen?

– Det är 51 stycken bostadsrätter som ska byggas år HSB ute på Södra Ladugårdsängen. Vi har precis påbörjat schakt för källare och garage så vi kör skytteltrafik med 8 stycken lastbilar och så sitter maskinisten Hanna och lastar för fullt. Vi drar igång med pålning vecka 12 och kommer att börja gjuta plattan i mitten av april.


Fakta

Kontraktssumma: ca. 90 miljoner

Ort: Örebro

Beställare: HSB Produktion i Mälardalen HB

Entreprenadform: Totalentreprenad

Utförandetid: Mars 2017 – Mars 2019