OBK SPRANG BLODOMLOPPET

Den 24e augusti gick Blodomloppet i Örebro av stapeln, för 20e gången. OBK Sverige ser inte bara till att Örebro som stad växer i form av diverse byggprojekt – man är också engagerade för en god sak när läge ges, i det här fallet för att fler ska ge blod. Philip Axelsson, arbetsledare på OBK, var en av de som sprang för OBK-laget.

– Jag tycker att Blodomloppet är ett bra sätt att uppmärksamma blodgivningen. Samtidigt som du får motion så bidrar du till att locka nya blodgivare. Även om du själv inte är blodgivare, av olika anledningar, så kan du hjälpa till att få andra att ge blod, säger Philip.

Motion får man gott om under de 10 kilometer banan sträcker sig. Hur har det känts i kroppen dagarna efter?

– Redan efter 3-4km kände jag att morgondagen skulle påminna min kropp att den inte har sprungit på ett tag. Det var en aning stelt, konstaterar Philip.

Philip har inte full koll på vilken plats han kom på, av olika anledningar. Men målet att komma i mål under timmen uppnåddes, och nästa år satsar han mot nya höjder:

– Vilar man sig i form så blir resultatet där efter. Men nästa år tar vi nya tag. Då hoppas jag även få med mig några fler i OBK-laget, avslutar Philip.


Gå in och anmäl dig till nästa års upplaga här!