RENOVERING AV ÖREBRO SALUHALL

Efter nästan 40 år öppnades år 2013 Örebro Saluhall igen. Denna gången på Kungsgatan istället för Stortorget, där Johan Behrn bedrev sin Saluhall mellan 50- och 70-talet. Intresset hos Örebroarna var stort efter återöppningen, och den nya Saluhallen vart snabbt ett inneställe i staden. Fastighets- och saluhallsägaren Carlsson & Åqvist ansåg dock att en renovering av lokalerna var nödvändig för att fortsätta vara en attraktiv plats, både för krögare och gäster. OBK har anlitats som totalentreprenör för renoveringarna, och platschef Henric Eklöw visar upp de renoverade lokalerna.

– Vi har snyggat till stora delar av lokalerna, men framförallt gjort något åt akustiken, säger Henric

Nya mattor på golven och ekribbor på väggar skall se till att man får en behagligare ljudnivå. Berättar Henric, innan telefonen ringer. Det är bråda dagar hos en platschef på OBK, med många projekt igång trots att stora delar av arbetsstyrkan är på semester.

– Utöver akustiken så har vi installerat ny belysning, två nya barer samt förbättrat tillgängligheten i form av en ramp upp till KÄK. Den stora förändringen och det största projektet för oss har varit att vi byggt fyra nya toaletter, som är bättre belägna än tidigare, fortsätter Henric efter telefonsamtalet.

Saluhallen har haft stängt för renoveringsarbetet under fyra veckor. På fredag skall portarna öppnas till de nyrenoverade lokalerna. Hur ligger ni till?

– Bra, tycker jag. Det är en bar som inte kommer vara klar till premiären, men det projektet ligger inte på oss. Så vi är helt enligt tidsplan och kommer att vara klara i tid, konstaterar Henric.

Det är semestertider i Sverige. Hur ser det ut på era byggen?

– BRF Vingen och Solliden är helt stängda. I övrigt så är det full fart. Vi har under sommaren dragit igång två nya projekt åt Carlsson & Åqvist – På Älvtomtagatan renoverar vi Creative House och i måndags påbörjades renoveringen av Rex (gamla skofabriken), där hela bottenplan ska byggas om till åtta stycken lägenheter, berättar Henric.

Blir det någon semester för din del?

– Ja, vi åker till Bulgarien nästa torsdag. Det ska bli skönt att komma ifrån lite, avslutar Henric.