RENOVERINGEN AV GUMAELIUSSKOLAN ÄR KLAR

Renoveringen av Gumaeliusskolan påbörjades i juli 2016. Nu står projektet klart och lämnades formellt över till beställaren enligt tidsplan fredagen den 15e december. OBK Sverige har som totalentreprenör drivit projektet från början till slut. En stor skara arbetare har bidragit till detta omfattande renoveringsarbete. Man har under byggtiden registrerat totalt cirka 600 st ID06, och dagligen har man haft cirka 70 st arbetare på plats, i olika typer av yrkesgrupper.

– Detta är ett av våra största projekt hittills, sammanlagt har vi haft ungefär 105 olika underentreprenörer på plats. De största är LG-contracting, Eitech, Ventpartner, Ekonomigolv och TH:s Måleri. Sedan har det varit en massa mindre underentreprenörer, och alla som har varit med i detta projekt har fått väldigt fina lovord av beställaren, berättar Rickard Ahlin, Platschef på OBK.

Ett projekt av den här storleken medför naturligtvis en rad utmaningar. Som totalentreprenör måste man vara flexibel och kunna hitta både ekonomiska och hållbara lösningar allt eftersom, speciellt när man stöter på större hinder som förändrar projektets förutsättningar.

– En stor utmaning för oss har varit de stora ändringarna som blivit under projektets gång. Bland annat var källargolvet i så pass dåligt skick så vi var tvungna att bila bort och gräva ut befintligt betonggolv, samt påla och dra nya ledningar. Vi har även fått byta ut golvet på vinden och gjort vissa ändringar på befintligt tak. Detta tillsammans med diverse andra småändringar gjorde att vi fick förlänga tidsplanen med ett halvår, förklarar Rickard.

Trots att projektet fått förlängas med ett halvår och att förutsättningarna för den omfattande renoveringen ändrats så kunde slutbesiktningen utföras helt enligt tidsplan.

– Slutbesiktningen gick jättebra, det var endast lite småanmärkningar på ytskikt och sådant. Men så brukar det vara, man lyckas alltid repa och göra små skador på ytskikt vid avetablering och inflyttning. Men vi har haft TH:s måleri på plats för att fixa till de sista anmärkningarna, avslutar Rickard.

 

Nedan följer ett bildkollage med Rickards kommentarer ifrån den nyrenoverade Gumaeliusskolan. Du kan läsa mer om projektet här! 

 

Träslöjden, här har Ekonomigolv lagt industriparkett, vi har gjort ett ljudundertak för att förhindra ljudet att vandra uppåt i rummen, vi har monterat alla skåp, Eitech har monterat alla maskiner och snickarbänkarna. Ett rum som man gärna vill ha själv.

 

Entrén till gamla delen från den nya delen, vi har gjutit trappan och gjort dom pampiga väggsidorna, Närkesten har lagt kalksten i trappan och kaklat väggsidorna. En pampig entré.

 

Toalettgrupp i nya delen med det fina runda fönstret, en lokal snickerifirma (Frendins Snickeri) har gjort den runda smygen i ett stycke, Närkesten har lagt kalkstensgolv.

 

Aulan, Ca 600m2 yta med en takhöjd på 4 m, vi har byggt en scen, Eitech har monterat en ljudanläggning, (AC/DC låter fint i dom) projektor med stor filmduk, Ekonomigolv har gjort cirklar i olika färger i golvet.

 

Storkök, Mycket utrustning som sitta med precision, när vi skulle gjuta fast brunnar till olika maskiner så monterade vår utsättare från Consurvey allt själv.

 

Samlingsrum/skåprum nya delen, Arkitekten har valt olika färger på skåpen och valt ett mönster hur dom ska placeras, stora ytor att hänga på för eleverna.

 

Fläktrum i nya delen, många delar i ett begränsat utrymme.

 

Hemkunskap i gamla delen, Nigab har lagt massagolv, gamla väggarna var inte bra i vinkel inför köksmontage så vi var tvungna att bygga ut och räta upp dom.

 

Bildsal i paviljongen, Här har vi inte gjort så mycket, TH s måleri har fixat ytskiktet , Närkesten har kaklat, Ekonomigolv har lagt alla mattor, LG-contracting har installerat avloppet i bänkarna som har en gipsavskiljare.

 

Korridor i källaren gamla delen, 75 m lång

 

Musikrum, här är det meningen att man ska kunna rocka loss, vi har byggt ut alla väggar, ljudundertak och Ekonomigolv har lagt ett ljudgolv för att säkerställa att man kan rocka loss.