UPPDATERING: OMSORGSBOENDET I ASKERSUND

Nyproduktionen av vård- och omsorgsboendet i Askersund pågår för fullt. Vi gör en uppföljning av projektet och låter platschefen, Rickard Ahlin, kommentera arbetets status.

 Vid senaste uppdateringen i mars hade komplikationer uppstått på grund av lutande berg som försvårat monteringen av husets pålar. Att lösa problemet med grundläggningen har kostat dem tid, men trots det har arbetet gått så bra som möjligt.

– Allt kring pålningsarbetet är numera färdigt. Efter förutsättningarna ligger vi dock inte längre enligt tidsplanen. Det gäller självklart att förstå att oväntade situationer i bygget kan uppstå, men vi jobbar på och kommer garanterat ta ikapp den förlorade tiden under hösten, konstaterar Rickard Ahlin, platschef på OBK.

Sedan sist har det i delar av A-huset gjutits golv och väggar på källar- och förstaplanet. Även en stor mur har byggts upp som löper från gatan och in mot bygget. Projektets nuvarande moment handlar om att fortsätta grundlägga A- och B-husen genom att isolera och gjuta vidare bottenplattorna. Denna del av husen beräknas vara klar vecka 33.

– Just nu är vi mellan 25-30 man av alla yrkesgrupper som arbetar på bygget, både från OBK och andra underleverantörer. Vi håller på att gräva ut för ledningar och fyller upp med material som gör att vi sedan ska kunna isolera, armera och tillslut gjuta, förklarar Rickard.

Produktionen börjar sannerligen att växa fort nu. Det syns tydligt att byggarbetarna genomgått en hel del olika moment men det finns fortfarande många delar kvar som väntar.

– Vi är ett superbra team som är på plats. Dagarna går fort och vi har det riktigt roligt tillsammans. Att bygget kommer fortsätta rulla på och växa i denna takt är vad vi alla förväntar oss. Det är full produktion, avslutar Rickard med ett leende.