VERKMÄSTAREN FÅR TOPPBETYG!

OBK Sverige har sedan i september förra året varit aktiva på Verkmästaren i Kumla. Verkmästaren är, och har under byggtiden, varit projektnamnet för Kumla bostäders nya huvudkontor, som nu står klart för inflyttning. Vi ska snart flytta in, och så här långt är vi nöjda med våra nya lokaler, säger Peder Wilhelmsson, ansvarig beställare på Kumla Bostäder AB.

OBK har de senaste åren tagit mycket marknad. En av anledningarna är att man ifrån företagets ledningen har satt aggressiva mål, en annan är såklart att utförandet av de projekten man åtar sig är bra, från start till slutbesiktning.

 – Vi har fått ett bra bemötande under hela processen och de höll utsatt tidsplan. Överlag får OBK höga betyg, konstaterar Peder Wilhelmsson.

 Karl Brugge ifrån OBK är projektledare för bygget och har haft övergripande ansvar för hela projektet. Ett projekt som han menar varit bra, från början till slut.

– Vi forcerade bygget rejält i startskedet för att få lite marginal gentemot tidplanen. Detta för att alla yrkesgrupper skulle få den tid de behöver med varje moment och att det inte ska bli för bråttom på slutet, berättar Karl.

Samarbetet har varit gott både med beställaren och underentreprenörer. Alla har getts möjligheten att utföra ett bra arbete, vilket Karl tycker man ser tydligt på slutresultatet.

– Vid slutbesiktningen var alla discipliner färdiga och det var väldigt få besiktningsanmärkningar, säger Karl och fortsätter:

– Alla som har varit inblandade i projektet har gjort ett bra jobb som de ska vara stolta över.

 OBK kan, när man summerat allt, med gott samvete lägga projektet Verkmästaren i högen av väl utförda projekt.

– Det är skönt att vara klar med det här projektet så att jag kan lägga fullt fokus på BRF Vingen istället, som är ett av våra största pågående projekt just nu, avslutar Karl.

Bygget över tid: 

November 16

Juni 17

September 17


Fakta

Kontraktssumma: 31 miljoner

Ort: Kumla

Beställare: Kumla bostäder AB

Entreprenadform: Totalentreprenad

Byggtid: September 16 – September 17