Nya kontorslokaler mitt i centrala Örebro: ”Nästan lite avundsjuk på utsikten”

Kontorslokaler med takterrass, stora fönster och utsikt över hela Örebro. På beställning av Corem Donovan AB inreder OBK kontorslokaler för hyresgästen WSP. Precis intill Örebro Centralstation börjar lokalerna ta form.

 

Med OBK som totalentreprenör innefattar projektet ombyggnation av de tre våningarna högst upp i byggnaden. Bygget påbörjades i maj och planeras gå i mål i februari. Det går redan att ana att det kommer bli riktigt fina kontorsplatser för hyresgästen.

 

”Väldigt bra personer på plats”

 

Arbetsmomenten inkluderar att installera väggar och olika system i byggnaden. Plan tolv är nästan färdigställt och arbetet pågår nu intensivt på de återstående våningarna. På plan tretton genomförs golvläggning, medan installationer pågår på våning fjorton.

 

Totalt är det omkring tio man på plats i dagsläget, med underentreprenörer och OBK inräknat. Michael Blom är arbetsledare på projektet. Efter en lyckad period som praktikant på OBK är detta hans första projekt som arbetsledare.

 

Michael berättar att han tycker arbetet flyter på bra:

 

– Det är rimlig byggtid och arbetet känns jättebra! Många bollar i luften, men det är väldigt roligt, säger han och fortsätter:

 

– Vi har väldigt bra personer på plats och vi har ett bra samarbete med alla underentreprenörer. Jag samarbetar nära med lagbasen Mikael Karlsson, vilket är väldigt tacksamt.

 

”Där uppe ser du ut i alla väderstreck”

 

Det finns en del av projektet som sticker ut lite extra, den stora takterrassen. Med fönster i alla väderstreck kommer hyresgästerna kunna njuta av fikaraster med utsikt över Örebros stadskärna.

 

– Det kommer bli riktigt fint! Jag är nästan lite avundsjuk på utsikten. Där uppe ser du ut i alla väderstreck, berättar Michael.

 

Med några återstående månader kvar på projektet berättar Michael att OBK ligger i fas och att han vill lyfta alla som arbetar på bygget:

 

– Tack vare alla på plats kommer vi ro i hamn i tid. De gör ett riktigt bra jobb!