OBK bygger kontor som sticker ut till Amexci: ”Inte alls det vanliga fyrkantsbygget”

En unik fasad, panoramafönster och speciella materialval utmärker Amexcis nya kontor och produktionshall. I maj togs första spadtaget och redan efter årsskiftet påbörjas arbetet invändigt i den 4 700 kvm stora lokalen.

 

Amexcis nya kontorslokaler kommer inte att gå att missa längst vägarna när det står färdigt. Lokalerna sticker ut med den annorlunda, rundade fasaden och de maffiga glaspartierna.

 

– Det här är ett riktigt fränt bygge! Utformningen av byggnaden sticker ut och det är inte alls det vanliga fyrkantsbygget, säger platschef Philip Oktay.

 

Snabb utveckling från första spadtaget: ”Det är bra planering från början”

 

Arbetet påbörjades i maj och målet är att ha ett tätt hus redan vid årsskiftet. Arbetet fortskrider enligt plan, från utsidan ser byggnaden nästan komplett ut – med stommen uppe och taket på plats.

 

– Just nu håller vi på att lyfta de sista glaspartierna, det är inte så många kvar nu. Efter vecka fem är när allt drar i gång invändigt, berättar Philip.

 

– Att vi lyckats med den första delen av bygget så snabbt beror på bra planering från början. Man har petat i minsta detalj för att få så kort tidsplan som möjligt. Sen har det varit bra personer här sedan start! fortsätter han.

 

Under byggtiden har OBK nära kontakt med beställaren Amexci.

 

– Vi har tät dialog med Joel på Amexci. Vi har produktionsmöten på måndagar som han brukar vara med på och har även kontakt mellan dessa möten, berättar Philip.

 

Speciella materialval och annorlunda arkitektur: ”Det kommer bli riktigt fint när det är klart”

 

Slutresultatet kommer bli ett luftigt och öppet kontorslandskap, med härligt ljusinsläpp tack vare de tre meter höga glaspartierna längst fasaden på andra våningen.

 

– Det blir mäktigt! Speciellt i kombination med kulörerna och alla detaljer. Det kommer bli riktigt fint när det är klart, säger Philip och fortsätter:

 

– Det är en rolig och bra arbetsplats, och det tror jag bidrar till framgång också. Många som har varit här har känt att det varit roligt och så vill jag fortsätta arbeta!