Nya lagerlokaler till Herok i Örebro: ”Blev riktigt bra och fina, funktionella lokaler”

Attraktiva, funktionella och bättre anpassade lagerlokaler väntar för Herok Rental och XL Bygg. OBK är totalentreprenör i projektet som går i mål i december. 1 000 kvadratmeter av nya lagermöjligheter är snart redo för inflytt och 300 kvadratmeter skärmtak väntar i nästa etapp.

 

Projektet som görs på beställning av Enar Rosander Fastigheter AB inleddes med rivning av de två fastigheterna som nu ersatts av de nya lagerlokalerna. Den ena lagerlokalen är ett varmt lager medan den andra lagerlokalen har en varm del och en kall del. I den varma lagerlokalen finns en vägg-såg och listlager.

 

”Vi har hållit oss till tidsplanen”

 

Sedan maj har OBK varit i gång som totalentreprenör på projektet. Det har varit ett projekt som rullat på bra, men i starten framkom det att marken behövde saneras på grund av att det miljöfarliga ämnet rödfyr hittades i marken.

 

– Det är alltid tråkigt när oförutsedda saker händer. Annars har det rullat på enligt plan och vi har hållit oss till tidsplanen, så det har gått bra på det stora hela, berättar platschef Tobias Seffel.

 

Bra samarbeten på bygget: ”Beställarna har varit lyhörda”

 

Byggnationen av de nya lagerlokalerna har gjorts i en och samma etapp. De två fastigheterna har byggts parallellt och under byggtiden har det som mest varit fem personer från OBK på plats. Efter att husen restes upp tog underentreprenörer vid – installatörer, elektriker och rörmokare.

 

– De flesta underentreprenörerna känner man till och har jobbat med tillsammans tidigare. Samarbetet har fungerat jättebra! säger Tobias och fortsätter:

 

– Vi har haft mycket kontakt med beställaren under byggtiden också. Det har blivit några snabba beslut och små förändringar under projektets gång, men beställarna har varit lyhörda, så det har inte varit några problem. Och de verkar nöjda med resultatet! säger Tobias.

 

Nu återstår det att bygga 300 kvadratmeter skärmtak till lagret utomhus och det arbetet påbörjas nu. Herok XL Bygg har redan börjat flyttat in några delar av sitt lager i de nya lokalerna.

 

– Det har varit en ganska tajt tidsplan, men nu ser det ut som att vi går i mål som planerat. Resultatet blev riktigt bra och fina, funktionella lokaler. Nu är de sugna på att flytta in, så det ser vi fram emot att de ska få göra ordentligt. Nu putsar vi bara de sista detaljerna här!